Fyzická aktivita - jak vychovávat štěně ve městě díl 2.

 

Fyzická aktivita je klíčová pro správnou výchovu psa ve městě. Vzhledem k tomu, že městské prostředí je pro přirozenost psa omezující a neposkytuje psům tolik místa k běhání jako venkov, je důležité najít způsob, jak poskytnout psu dostatek fyzické aktivity.

Pravidelné venčení je základem. Zajistěte svému psovi alespoň dvě nebo tři procházky denně. Během venčení mu umožněte prozkoumat okolí, nechat ho čichat a provádět jeho instinktivní chování, jako je značkování teritoria. Věnujte mu dostatek času na volný pohyb a běhání, aby se mohl vyčurat a vyběhat energii.

Kromě pravidelného venčení můžete také zahrnout další aktivity, které stimulují fyzickou kondici a koordinaci psa. Například můžete zkusit se psem běhat, hrát si s ním na venkovním hřišti nebo ho zapojit do aktivit jako je agility či frisbee. Tyto aktivity nejenže poskytnou psu dostatek fyzického vyžití, ale také mu umožní projevit své přirozené instinkty a povahu.

Pamatujte však, že fyzická aktivita by měla být přizpůsobena věku, kondici a plemeni psa. Zjistěte, jaké aktivity jsou konkrétně pro vašeho psa vhodné a vyhledejte rady od veterináře, pokud máte jakékoliv obavy týkající se fyzické aktivity vašeho psa.

Důsledná fyzická aktivita nejenže pomáhá udržovat psa zdravého a vyrovnaného, ale také mu poskytuje potřebnou stimulaci a vytváří zdravý vztah mezi vámi a psem.